Tofu gotowane z warzywami
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 7122
Składniki:
- 40 g tofu
- 6 strączków zielonego groszku w łupinie
- 1 seler
- 1 bakłażan
- 1 duża marchew
- 1 l wody
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Marchew pokroić w krążki, bakłażana na duże kawałki. Seler obrać ze skóry i pokroić w plastry. Tofu podzielić na porcje. Groszek zielony pozbawić końcówek. Całość zalać 1 l wody, doprawić przyprawami do smaku i gotować do miękkości na małym ogniu. Kiedy warzywa zmiękną, ściągnąć z ognia i wszystko przełożyć na talerz.
Komentarze (0)