Tofu gotowane z warzywami

Oceń:
(4 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 7122
Tofu gotowane z warzywami
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 6 strączków zielonego groszku w łupinie
  • 1 seler
  • 1 bakłażan
  • 1 duża marchew
  • 1 l wody
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Marchew pokroić w krążki, bakłażana na duże kawałki. Seler obrać ze skóry i pokroić w plastry. Tofu podzielić na porcje. Groszek zielony pozbawić końcówek. Całość zalać 1 l wody, doprawić przyprawami do smaku i gotować do miękkości na małym ogniu. Kiedy warzywa zmiękną, ściągnąć z ognia i wszystko przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów