Tuńczyk grillowany z mango i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1693
Składniki:
- 300 g filetów z tuńczyka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 mango
- 1 czerwona cebula
- 1 cytryna
- natka zielonej kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mango, filety z tuńczyka oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonego mango. Filety z tuńczyka podzielić na porcje, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Rybę grillować z obu stron do miękkości, po czym ściągnąć z grilla i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej kolendry i udekorować pokrojoną cytryną.
Komentarze (0)