Tuńczyk grillowany z mango i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 949
Tuńczyk grillowany z mango i cebulą
fot. zrzka2010 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z tuńczyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 mango
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • natka zielonej kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mango, filety z tuńczyka oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonego mango. Filety z tuńczyka podzielić na porcje, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Rybę grillować z obu stron do miękkości, po czym ściągnąć z grilla i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej kolendry i udekorować pokrojoną cytryną.

0 komenatrzy

Podobne przepisy