Buraczki z cebulą i kiełkami lucerny
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1460
Składniki:
- 5 g kiełków lucerny
- 5 buraczków czerwonych
- 1 cebula
- natka zielonek kolendry
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Kiełki, natkę zielonej kolendry oraz buraczki umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skóry, pokroić w dużą kostkę i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do buraczków na talerzu. Wszystko posypać kiełkami lucerny wraz z pokrojoną drobno natką zielonej kolendry, oprószyć szczyptą soli i mielonym białym pieprzem.
Komentarze (0)