Buraczki z cebulą i kiełkami lucerny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1460
Buraczki z cebulą i kiełkami lucerny
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 5 g kiełków lucerny
  • 5 buraczków czerwonych
  • 1 cebula
  • natka zielonek kolendry
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Kiełki, natkę zielonej kolendry oraz buraczki umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skóry, pokroić w dużą kostkę i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do buraczków na talerzu. Wszystko posypać kiełkami lucerny wraz z pokrojoną drobno natką zielonej kolendry, oprószyć szczyptą soli i mielonym białym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów