Nepalska zupa ziemniaczana z makaronem i jajkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4286
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego z kostki
- 25 g makaronu nitki
- 4 ziemniaki
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone ziemniaki i zalać je bulionem warzywnym. Następnie gotować do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki zmiękną, dodać do tego makaron i gotować do jego miękkości. Jajka wbić do rondla, wsypać do nich mąkę i dokładnie rozmieszać widelcem. Rozmieszane składniki przelać stopniowo do całości, mieszając cały czas drewnianą łyżka. Następnie wszystko doprawić do smaku, zagotować, ściągnąć z ognia i przelać do miski.
Komentarze (0)