Nepalska zupa ziemniaczana z makaronem i jajkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4286
Nepalska zupa ziemniaczana z makaronem i jajkami
fot. LilyinNepal / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 25 g makaronu nitki
  • 4 ziemniaki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone ziemniaki i zalać je bulionem warzywnym. Następnie gotować do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki zmiękną, dodać do tego makaron i gotować do jego miękkości. Jajka wbić do rondla, wsypać do nich mąkę i dokładnie rozmieszać widelcem. Rozmieszane składniki przelać stopniowo do całości, mieszając cały czas drewnianą łyżka. Następnie wszystko doprawić do smaku, zagotować, ściągnąć z ognia i przelać do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów