Tortilla z jajkiem, szpinakiem i jogurtem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3348
Składniki:
- 2 placki tortilli
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
- pęczek szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szpinak umyć i osączyć z wody. Tortillę wysmarować z jednej strony oliwą z oliwek i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Następnie dodać do tego szpinak, wbić na to jajka i całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Wszystko smażyć pod przykryciem do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy całość ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Gotową potrawę polać jogurtem naturalnym i posypać mieloną papryką chili.
Komentarze (0)