Małże z cebulą, rzodkiewka i kiełkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1170
Małże z cebulą, rzodkiewka i kiełkami
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 350 g marynowanych małży
  • 3 g kiełków soi
  • 2 rzodkiewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki wrzącej wody
  • pęczek drobnego szczypiorku z dymką

Opis przygotowania:

Kiełki soi sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Rzodkiewkę oraz szczypiorek z dymką umyć i osączyć z wody. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Dymkę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek pokroić drobno i razem z dymką dodać do rzodkiewki w misce. Małże osączyć z zalewy, pokroić je na połowy i dodać do składników w misce wraz ze sparzonymi wcześniej kiełkami soi. Całość skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów