Małże z cebulą, rzodkiewka i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1375
Składniki:
- 350 g marynowanych małży
- 3 g kiełków soi
- 2 rzodkiewki
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 szklanki wrzącej wody
- pęczek drobnego szczypiorku z dymką
Opis przygotowania:
Kiełki soi sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Rzodkiewkę oraz szczypiorek z dymką umyć i osączyć z wody. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Dymkę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek pokroić drobno i razem z dymką dodać do rzodkiewki w misce. Małże osączyć z zalewy, pokroić je na połowy i dodać do składników w misce wraz ze sparzonymi wcześniej kiełkami soi. Całość skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)