Troccoli z kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1537
Składniki:
- 500 g makaronu Troccoli
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron Troccoli zalać 1,5 l lekko osolonej wody, po czym ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzony wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i wyłożyć na talerz. Następnie piersi z kurczaka oprószyć solą, pieprzem, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Ugotowane mięso odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej 1 łyżce oliwy z oliwek. Do zeszklonego czosnku dodać przecier pomidorowy, po czym dodać do tego przepuszczone przez maszynkę mięso i całość dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na makaron.
Komentarze (0)