Troccoli z kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1459
Troccoli z kurczakiem
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g makaronu Troccoli
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron Troccoli zalać 1,5 l lekko osolonej wody, po czym ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzony wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i wyłożyć na talerz. Następnie piersi z kurczaka oprószyć solą, pieprzem, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Ugotowane mięso odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej 1 łyżce oliwy z oliwek. Do zeszklonego czosnku dodać przecier pomidorowy, po czym dodać do tego przepuszczone przez maszynkę mięso i całość dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na makaron.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów