Tosty z wątroba indyka z jabłkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2631
Tosty z wątroba indyka z jabłkiem
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 4 wątroby z indyka
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • sól
  • pieprz
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Jabłka i wątrobę dokładnie umyć i osączyć z wody. Jabłka pokroić w słomkę i wyłożyć na talerz. Rozgrzać mocno olej na patelni, włożyć do niego chleb tostowy i upiec tosty w głębokim oleju na rumiany kolor. Następnie tosty wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Wątrobę oprószyć pieprzem, solą, przysmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do całości. Cukrem pudrem posypać pokrojone jabłka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów