Tosty z wątroba indyka z jabłkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2631
Składniki:
- 4 jabłka
- 4 wątroby z indyka
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 łyżeczka cukru pudru
- sól
- pieprz
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Jabłka i wątrobę dokładnie umyć i osączyć z wody. Jabłka pokroić w słomkę i wyłożyć na talerz. Rozgrzać mocno olej na patelni, włożyć do niego chleb tostowy i upiec tosty w głębokim oleju na rumiany kolor. Następnie tosty wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Wątrobę oprószyć pieprzem, solą, przysmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do całości. Cukrem pudrem posypać pokrojone jabłka.
Komentarze (0)