Roladki z indyka w cieście z pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 199
Roladki z indyka w cieście z pieczarkami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 250 g małych pieczarek
  • 6 łyżek oleju
  • 4 piersi z indyka
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Pomidory oraz pieczarki umyć i odsączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić je w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Po zeszkleniu dodać do tego pokrojone pieczarki, doprawić je do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 2 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z ognia. Ciasto francuskie rozmrozić i wyłożyć na stolnicy. Piersi z indyka rozbić tłuczkiem, oprószyć je solą, pieprzem, suszonym tymiankiem oraz majerankiem i nałożyć na nie usmażone wcześniej pieczarki z cebulą. Rozbite piersi z pieczarkami i cebulą zawinąć i zrumienić na pozostałym oleju na patelni. Po zrumienieniu ściągnąć z patelni, odsączyć z nadmiaru tłuszczu i zawinąć w ciasto francuskie. Wszystko ponownie zlepić, po czym ciasto wysmarować letnią wodą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C. Piec na rumiany kolor. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i podawać z pomidorami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów