Jajecznica z krewetkami, grzankami i kiełkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2868
Składniki:
- 8 krewetek mrożonych
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 4 jajka
- 4 łyżki mleka
- 2 łyżki maki
- 2 kromki chleba
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowanie kiełek rzodkiewki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Jajka roztrzepać widelcem z mlekiem i mąką, dodać szczyptę soli oraz pieprzu i usmażyć jajecznicę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Usmażoną przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Czosnek obrać, pokroić drobno i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Dodać do tego krewetki i smażyć przez 3 minuty na małym ogniu. Następnie usmażone dodać do jajecznicy. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i dodać do potrawy. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, usmażyć grzanki z chleba, po czym wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)