Homar ze szparagami i parmezanem

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2506
Homar ze szparagami i parmezanem
fot. ralph and jenny / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 zielone szparagi
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 plastry parmezanu
  • 2 liście sałaty strzępiastej
  • 1 mrożony homar
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz homara umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Parmezan przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Potem ściągnąć z ognia i przełożyć na szparagi. Homara wrzucić na gotującą się, lekko osoloną wodę, gotować przez 3 minuty, po czym wyciągnąć obrać z części niejadalnych, a mięso dodać do składników. Dodać do tego liście sałaty strzępiastej i całość polać sokiem z limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów