Homar ze szparagami i parmezanem
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2506
Składniki:
- 2 zielone szparagi
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 plastry parmezanu
- 2 liście sałaty strzępiastej
- 1 mrożony homar
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz homara umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Parmezan przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Potem ściągnąć z ognia i przełożyć na szparagi. Homara wrzucić na gotującą się, lekko osoloną wodę, gotować przez 3 minuty, po czym wyciągnąć obrać z części niejadalnych, a mięso dodać do składników. Dodać do tego liście sałaty strzępiastej i całość polać sokiem z limonki.
Komentarze (0)