Kotlety z indyka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2848
Składniki:
- 60 dkg piersi z indyka
- 1 zwykła bułka
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 goździki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka natki zielonej pietruszki
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
- tłuszcz do smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Z mięsa wyciąć 4 kotlety. Bułkę zwykłą przekroić na 4 krążki i wydrążyć z nich środki, pozostawiając jedynie skórkę. W talerzu roztrzepać jajko, a do drugiego talerza wsypać bułkę tartą. Mięso rozbić, natrzeć solą, sproszkowaną gałką muszkatołową, obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu. Usmażone kotlety przełożyć na talerz, polać roztartym masłem z natką zielonej pietruszki, goździkiem i solą. Gotowe kotlety podajemy na gorąco.
Komentarze (0)