Tosty z szynką i ziemniakami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2803
Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 ziemniaki
- 2 plastry szynki wędzonej
- 2 łyżki musztardy francuskiej, pełnoziarnistej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka jarmużu do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Rozgrzać oliwę na patelni i zrumienić na niej kromki chleba z obu stron. Zrumienione ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Na tosty przełożyć plastry szynki. Ziemniaki dokładnie wyszorować, po czym zalać 1 l wody ugotować w mundurkach i odcedzić. Następnie pokroić je w cienkie plastry, oprószyć szczyptą soli i dodać do tostów wraz z musztardą, po czym wszystko udekorować natką jarmużu.
Komentarze (0)