Tosty z szynką i ziemniakami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2803
Tosty z szynką i ziemniakami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 ziemniaki
  • 2 plastry szynki wędzonej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej, pełnoziarnistej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka jarmużu do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania:

Rozgrzać oliwę na patelni i zrumienić na niej kromki chleba z obu stron. Zrumienione ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Na tosty przełożyć plastry szynki. Ziemniaki dokładnie wyszorować, po czym zalać 1 l wody ugotować w mundurkach i odcedzić. Następnie pokroić je w cienkie plastry, oprószyć szczyptą soli i dodać do tostów wraz z musztardą, po czym wszystko udekorować natką jarmużu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów