Tosty z jagodami, masłem i syropem klonowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 39
Tosty z jagodami, masłem i syropem klonowym
fot. Alex9500 / elements.envato.com

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka jagód
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Jagody umyć i odsączyć z wody. Jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem. Namoczyć w nich chleb tostowy i smażyć go na rumiany kolor na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z patelni, lekko przestudzić i wyłożyć na talerz. Całość polać syropem klonowym, dodać do tego masło, posypać jagodami i udekorować świeżą miętą.

0 komenatrzy

Podobne przepisy