Tosty z jagodami, masłem i syropem klonowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1430
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 łyżki syropu klonowego
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 1 szklanka jagód
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Jagody umyć i odsączyć z wody. Jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem. Namoczyć w nich chleb tostowy i smażyć go na rumiany kolor na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z patelni, lekko przestudzić i wyłożyć na talerz. Całość polać syropem klonowym, dodać do tego masło, posypać jagodami i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)