Szynka z grilla ze szpinakiem i ziemniakami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3027
Składniki:
- 40 g surowej szynki wieprzowej
- 0,5 kg ziemniaków
- 40 dag szpinaku
- 2 cebule szalotki
- 1 ząbek czosnku
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w ćwiartki, wrzucić do mocno rozgrzanego oleju i upiec jak frytki. Następnie wyciągnąć, osączyć z tłuszczu, posolić i przełożyć na talerz. Szynkę surową pokroić w plastry, przypiec na rozpalonym grillu i dodać do ziemniaków. Szpinak dobrze opłukać, sparzyć wrzątkiem i pokroić. Obrać szalotkę, pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do szpinaku i doprawić go pieprzem oraz solą. Dobrze wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)