Jajka z pastą majonezowo-pomidorową
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2234
Składniki:
- 12 jaj
- Na pastę:
- 3 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki octu z czerwonego wina
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Jajka przełożyć do większego garnka, po czym zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo i odcedzić. Następnie obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Żółtka przełożyć do miski.
Przygotować pastę: do żółtek dodać majonez, przecier pomidorowy, wlać ocet z wina czerwonego oraz dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, po czym wszystko zmiksować mikserem na jednolitą masę. Gotową masę przełożyć do szprycy i napełnić nią wydrążone jajka.
Wszystko posypać mieloną papryką chili i przełożyć na tackę.
Przygotować pastę: do żółtek dodać majonez, przecier pomidorowy, wlać ocet z wina czerwonego oraz dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, po czym wszystko zmiksować mikserem na jednolitą masę. Gotową masę przełożyć do szprycy i napełnić nią wydrążone jajka.
Wszystko posypać mieloną papryką chili i przełożyć na tackę.
Komentarze (0)