Ciastka kajmakowe z orzechami

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1404
Ciastka kajmakowe z orzechami
fot. Vikif (elements.envato.com)

Składniki:

  • 250 g sezamu
  • 250 g rodzynek
  • 250 g tłuczonych orzechów laskowych
  • 250 g płatków migdałowych
  • 250 ml kajmaku

Opis przygotowania:

Rodzynki sparzyć wrząca wodą na sicie i odsączyć z jej nadmiaru. Sezam, rodzynki, orzechy oraz płatki migdałowe przesypać razem do miski i wymieszać. Wlać do tego kajmak. Całość wymieszać, przełożyć łyżką na tackę wyłożoną papierem do pieczenia, ugnieść, a następnie wstawić do zamrażalnika i trzymać przez 40 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów