![Tosty francuskie z dżemem](/storage/4206/conversions/tosty-francuskie-z-dzemem-medium.jpg)
Tosty z jajkiem i dżemem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3606
![Tosty z jajkiem i dżemem](/storage/3094/conversions/tosty-z-jajkiem-i-dzemem-large.jpg)
Składniki:
- 3 kromki chleba tostowego
- 3 jajka
- 3 łyżeczki dżemu truskawkowego, niskosłodzonego
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Chleb tostowy pozbawić skórek i zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju na patelni. Po zrumienieniu dwóch stron, wbić do tego jajka i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Całość smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i dodać dżem niskosłodzony, a na koniec udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)