Migas
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2868
Składniki:
- 20 dag tofu
- 2 jajka
- 2 czerwone papryki chili
- 2 placki tortilli
- 2 pomidory
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 1 łyżka kukurydzy w zalewie
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobna kostkę. Tofu pokroić w cienkie plastry. Tortillę pokroić na kawałki. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni, dodać do niego cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać paprykę, kukurydzę, tofu oraz tortillę. Oprószyć pieprzem i solą, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na małym ogniu. Jajka wbić do miski, roztrzepać widelcem, po czym wlać do składników, dodać natkę zielonej pietruszki i dokładnie wymieszać. Całość smażyć do czasu, aż jajka się lekko zetną.
Komentarze (0)