Tosty francuskie z dżemem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2790
Tosty francuskie z dżemem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 łyżki gotowego dżemu wiśniowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 gałązki świeżej mięty do dekoracji
  • 1 łyżka cukru pudru
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Jajka wbić na talerz i dokładnie roztrzepać trzepaczką ze szczyptą soli. W roztrzepanych jajkach namoczyć chleb tostowy. Namoczony chleb przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na zloty kolor, po czym ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Gotowe posypać cukrem pudrem i polać dżemem wiśniowym. Wszystko udekorować gałązkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów