Tosty francuskie z dżemem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2790
Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 łyżki gotowego dżemu wiśniowego
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 2 gałązki świeżej mięty do dekoracji
- 1 łyżka cukru pudru
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jajka wbić na talerz i dokładnie roztrzepać trzepaczką ze szczyptą soli. W roztrzepanych jajkach namoczyć chleb tostowy. Namoczony chleb przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na zloty kolor, po czym ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Gotowe posypać cukrem pudrem i polać dżemem wiśniowym. Wszystko udekorować gałązkami świeżej mięty.
Komentarze (0)