Tosty śmietanowo-truskawkowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 356
Tosty śmietanowo-truskawkowe
fot. hfb / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g truskawek
  • 300 g śmietany kremówki
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek i pokroić na połowy. Chleb tostowy przełożyć na rozgrzane masło na patelni i lekko go zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Potem ściągnąć go z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i przestudzić. Następnie śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na jednolitą masę, po czym ubitą wyłożyć na zrumienione kromki chleba. Na te składniki wyłożyć pokrojone wcześniej truskawki. Całość ułożyć warstwami na talerzu.

0 komenatrzy

Podobne przepisy