Tosty śmietanowo-truskawkowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1275
Tosty śmietanowo-truskawkowe
fot. hfb / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g truskawek
  • 300 g śmietany kremówki
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek i pokroić na połowy. Chleb tostowy przełożyć na rozgrzane masło na patelni i lekko go zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Potem ściągnąć go z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i przestudzić. Następnie śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na jednolitą masę, po czym ubitą wyłożyć na zrumienione kromki chleba. Na te składniki wyłożyć pokrojone wcześniej truskawki. Całość ułożyć warstwami na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów