Tosty śmietanowo-truskawkowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1275
Składniki:
- 300 g truskawek
- 300 g śmietany kremówki
- 6 kromek chleba tostowego
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek i pokroić na połowy. Chleb tostowy przełożyć na rozgrzane masło na patelni i lekko go zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Potem ściągnąć go z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i przestudzić. Następnie śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na jednolitą masę, po czym ubitą wyłożyć na zrumienione kromki chleba. Na te składniki wyłożyć pokrojone wcześniej truskawki. Całość ułożyć warstwami na talerzu.
Komentarze (0)