Enchiladas warzywne

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2843
Enchiladas warzywne
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 dag sera żółtego w plastrach
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
  • 6 placków tortilli
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 5 łyżek keczupu łagodnego
  • 2 zielone papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki zielonych oliwek z zalewy
  • sól

Opis przygotowania:

Papryki umyć, osączyć z wody, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i połączyć z papryką. Następnie ser żółty pokroić w cienkie słupki i dodać do warzyw. Oliwki osączyć z zalewy pokroić drobno, połączyć z resztą składników, doprawić szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Każdy placek tortilli smażyć na patelni na jednej łyżce oliwy z oliwek przez 30 sekund. Smażone ściągnąć z patelni, nałożyć wymieszane składniki i całość zwinąć w rulony. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarować łagodnym keczupem i posypać mieloną papryką chili. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec przez 10 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów