Enchiladas warzywne
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2843
Składniki:
- 20 dag sera żółtego w plastrach
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
- 6 placków tortilli
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 5 łyżek keczupu łagodnego
- 2 zielone papryki
- 2 czerwone papryki
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki zielonych oliwek z zalewy
- sól
Opis przygotowania:
Papryki umyć, osączyć z wody, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i połączyć z papryką. Następnie ser żółty pokroić w cienkie słupki i dodać do warzyw. Oliwki osączyć z zalewy pokroić drobno, połączyć z resztą składników, doprawić szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Każdy placek tortilli smażyć na patelni na jednej łyżce oliwy z oliwek przez 30 sekund. Smażone ściągnąć z patelni, nałożyć wymieszane składniki i całość zwinąć w rulony. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarować łagodnym keczupem i posypać mieloną papryką chili. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec przez 10 minut.
Komentarze (0)