Tosty z bałkażanem i mozzarellą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2223
Tosty z bałkażanem i mozzarellą
fot. foodistablog / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 pomidor
  • 125 g mozzarelli
  • 4 kromki pieczywa ciemnego
  • bazylia świeża
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Bakłażany kroimy w grube plastry,solimy i umieszczamy na godzinę na sicie.Następni płuczemy je,osuszamy ręcznikiem papierowym,smarujemy z obu stron oliwą i opiekamy na grillu z obu stron.Pomidor i mozzarellę kroimy na plastry.Na gotowych podpieczonych kromkach układamy po plastrze bakłażana,mozzarelli,pomidora.Kanapki ozdabiamy listkiem bazylli.

Autor: monika4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów