Tosty razowe z truskawkami i bitą śmietaną
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2649
Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki
- 30 g truskawek
- 4 kromki razowego chleba
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka cukru pudru
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni i dodać do tego chleb razowy. Następnie oprószyć go szczyptą soli i lekko przyrumienić z obu stron na średnim ogniu. Przyrumieniony chleb ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do truskawek na talerzu. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę, po czym nałożyć ją na chleb razowy. Całość posypać mielonym cynamonem.
Komentarze (0)