Tosty razowe z truskawkami i bitą śmietaną

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1614
Tosty razowe z truskawkami i bitą śmietaną
fot. Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 30 g truskawek
  • 4 kromki razowego chleba
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni i dodać do tego chleb razowy. Następnie oprószyć go szczyptą soli i lekko przyrumienić z obu stron na średnim ogniu. Przyrumieniony chleb ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do truskawek na talerzu. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę, po czym nałożyć ją na chleb razowy. Całość posypać mielonym cynamonem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów