Tosty francuskie z truskawkami i pomarańczą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2731
Składniki:
- 20 g truskawek
- 4 kromki chleba tostowego
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 pomarańcza
- 1 łyżka cukru pudru
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Truskawki oraz pomarańczę umyć i osączyć z wody. Następnie truskawki obrać z szypułek i pokroić w ćwiartki. Pomarańcze pokroić w cienkie plastry. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu ze szczyptą soli, potem zanurzyć w nich chleb tostowy. Zanurzony chleb przełożyć na rozgrzany mocno olej na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażony osączyć z tłuszczu, wyłożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem. Dodać do tego pokrojone truskawki oraz pomarańczę.
Komentarze (0)