Tortilla ze szparagami i białym łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3369
Składniki:
- 40 g wędzonego białego łososia
- 30 dag zielonych szparagów
- 30 białych szparagów
- 5 placków tortilli
- 4 marchewki
- 2 czerwone papryki
- 1 główka sałaty
- 1 figa
- 1 kapusta pekińska
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osączyć z wody. Szparagi białe i zielone zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić. Marchew pokroić w słomkę. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, podgrzać na rozgrzanej patelni bez tłuszczu przez 1 minutę, po czym rozciąć na 5-6 cm paski. Liście sałaty, szparagi, paprykę i marchew dopasować do wysokości tortilli. Łososia pokroić na kawałki, nałożyć na tortillę z sałatą, dodać do tego szparagi, paprykę, i część marchwi. Całość zwinąć w rulony i przełożyć na talerz. Kapustę pekińską pokroić na kawałki, lekko posolić i wyłożyć na talerz. Na kapustę położyć pozostawioną część marchewki i udekorować figą.
Komentarze (0)