Mendiants

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1758
Mendiants
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka suszonej żurawiny
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 szklanka pistacji
  • 1 szklanka orzechów laskowych
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania:

Suszoną żurawinę oraz rodzynki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć ją do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Rozpuszczoną przelać małymi porcjami na tackę wyłożoną papierem do pieczenia i dodać do tego sparzoną wcześniej żurawinę, rodzynki, pistacje i orzechy laskowe. Całość pozostawić do zastygnięcia czekolady.

Komentarze (0)