Mendiants
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1758
Składniki:
- 400 g gorzkiej czekolady
- 1 szklanka suszonej żurawiny
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka pistacji
- 1 szklanka orzechów laskowych
- 1 szklanka wrzącej wody
Opis przygotowania:
Suszoną żurawinę oraz rodzynki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć ją do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Rozpuszczoną przelać małymi porcjami na tackę wyłożoną papierem do pieczenia i dodać do tego sparzoną wcześniej żurawinę, rodzynki, pistacje i orzechy laskowe. Całość pozostawić do zastygnięcia czekolady.
Komentarze (0)