Sałatka z jajkiem i łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 757
Składniki:
- 600 g filetów z łososia
- 4 jajka
- 4 pomidorki cherry
- 4 plastry sera Gouda
- 2 łyżki oleju
- 1 główka czerwonej sałaty
- drobny szczypiorek
- sól
- pieprz biały mielony
- świeża bazylia
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i odsączyć z wody. Sałatę podzielić na liście i wyłożyć na talerz. Pomidorki pokroić na połowy i dodać do sałaty. Jajka włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować je na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek i dodać do warzyw na talerzu. Filety z łososia oprószyć solą, białym pieprzem i smażyć je na rozgrzanym oleju na patelni do miękkości. Po usmażeniu ściągnąć je z patelni i dodać całości. Dodać do tego plastry sera Gouda i wszystko udekorować świeżą bazylią oraz szczypiorkiem.
Komentarze (0)