Tortilla z ryżem i łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2088
Tortilla z ryżem i łososiem
fot. Geoff Peters 604 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonego łososia w plastrach
  • 5 g czerwonego, drobnego kawioru
  • 4 placki tortilli
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać pod bieżąca wodą, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Placki tortilli pokroić w podłużne plastry o szerokości 3 cm i zrolować je. Dodać do tego ugotowany wcześniej ryz i wyłożyć plastrami wędzonego łososia. Następnie spiąć małymi wykałaczkami i wyłożyć na talerz. Całość posypać czerwonym kawiorem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy