Tortilla z ryżem i łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3426
Składniki:
- 30 g wędzonego łososia w plastrach
- 5 g czerwonego, drobnego kawioru
- 4 placki tortilli
- 1 szklanka kleistego ryżu
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać pod bieżąca wodą, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Placki tortilli pokroić w podłużne plastry o szerokości 3 cm i zrolować je. Dodać do tego ugotowany wcześniej ryz i wyłożyć plastrami wędzonego łososia. Następnie spiąć małymi wykałaczkami i wyłożyć na talerz. Całość posypać czerwonym kawiorem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)