Placki tortilli ze szparagami, serem i łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2203
Placki tortilli ze szparagami, serem i łososiem
fot. Janet Hudson / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g mozzarelli w plastrach
  • 100 g wędzonego łososia w plastrach
  • 40 g zielonych szparagów
  • 4 placki tortilli
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi umyć, przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i pokroić na równe części. Następnie placki tortilli skropić letnią wodą, przełożyć ją na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund z jednej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, przekroić na połówki i wyłożyć na stolnicę. Na przekrojone placki tortilli nałożyć plastry wędzonego łososia, sera mozzarella oraz ugotowane wcześniej szparagi. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz. Wszystko polać śmietaną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów