Placki tortilli ze szparagami, serem i łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2203
Składniki:
- 100 g mozzarelli w plastrach
- 100 g wędzonego łososia w plastrach
- 40 g zielonych szparagów
- 4 placki tortilli
- 4 łyżki śmietany 18%
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i pokroić na równe części. Następnie placki tortilli skropić letnią wodą, przełożyć ją na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund z jednej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, przekroić na połówki i wyłożyć na stolnicę. Na przekrojone placki tortilli nałożyć plastry wędzonego łososia, sera mozzarella oraz ugotowane wcześniej szparagi. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz. Wszystko polać śmietaną.
Komentarze (0)