Tortilla z wołowiną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3153
Składniki:
- 50 g wołowiny bez kości
- 4 placki tortilli
- 4 łyżki oleju
- 2 cebule
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wołowinę umyć, osączyć z wody, natrzeć mieloną papryką, pieprzem oraz solą, pokroić w kostkę i smażyć pod przykryciem do miękkości na rozgrzanym oleju. Placki tortilli namoczyć w 0,5 szklanki letniej wody, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć po 30 sekund z każdej strony. Następnie ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Na tortille wyłożyć smażona wołowinę. Do całości dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki i cebulę.
Komentarze (1)
A ja zrobiłam tortillę z poniższego przepisu i wyszła niesamowita! Mąż dawno po obiedzie nie powiedział WOW, a tym daniem był zachwycony! Trochę pracochłonna, bo wołowinę dusiłam ponad 2 godziny do miękkości, ale było warto. http://www.rajsmakosza.pl/tortilla-z-wolowina-czerwona-salsa-i-sosem-czosnkowym-a-187.html