Pomidory z jajkiem, serem i miodem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2207
Składniki:
- 15 g sera mozzarella w kawałku
- 3 łyżki miodu wielokwiatowego
- 2 jajka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Jajka włożyć do rondla, po czym zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ser mozzarella pokroić drobno. Pomidory oraz natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałki. Następnie wszystkie pokrojone połączyć ze sobą i przełożyć do miski. Miód wymieszać z oliwą z oliwek, podgrzać na małym ogniu w rondlu i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i podawać do spożycia.
Komentarze (0)