Tortilla z pieczarkami, warzywami i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2507
Składniki:
- 400 g czerwonej fasoli w zalewie
- 20 g pieczarek
- 4 placki tortilli
- 2 pomidory
- 2 dojrzale awokado
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 0,5 szklanki letniej wody
- pęczek szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa, pieczarki oraz awokado umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Pomidory pokroić na kawałki. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Fasolę osączyć z zalewy. Następnie placki tortilli skropić letnią wodą, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, smażyć przez 40 sekund, po czym ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać osączoną wcześniej fasolę i smażyć ją do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy dodać do tego pokrojone pieczarki, pomidory oraz szpinak. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i smażyć jeszcze przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na placki tortilli. Na wierzch położyć pokrojone awokado.
Komentarze (0)