Tortilla z pieczarkami, warzywami i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2507
Tortilla z pieczarkami, warzywami i awokado
fot. Jennifer / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 20 g pieczarek
  • 4 placki tortilli
  • 2 pomidory
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa, pieczarki oraz awokado umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Pomidory pokroić na kawałki. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Fasolę osączyć z zalewy. Następnie placki tortilli skropić letnią wodą, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, smażyć przez 40 sekund, po czym ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać osączoną wcześniej fasolę i smażyć ją do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy dodać do tego pokrojone pieczarki, pomidory oraz szpinak. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i smażyć jeszcze przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na placki tortilli. Na wierzch położyć pokrojone awokado.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów