Drink jeżynowo-porzeczkowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2823
Składniki:
- 200 ml czystej wódki
- 100 ml likieru z czarnej porzeczki
- 1 szklanka jeżyn
- 1 szklanka kruszonego lodu
- 1 limonka
- bita śmietana w spraju
- szczypta mielonej lawendy
Opis przygotowania:
Jeżyny umyć i osączyć z wody. Schłodzoną wódkę i likier z porzeczki przelać do shakera. Dodać sok z limonki, jeżyny, lód kruszony i dokładnie wymieszać. Następnie przelać do szklanek na drinki. Całość posypać szczyptą lawendy. Na wierzch wyłożyć bitą śmietaną i udekorować ćwiartką limonki.
Komentarze (0)