Tortilla z ogórkiem, awokado i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2671
Składniki:
- 150 g kawioru z łososia
- 3 placki tortilli
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 2 awokado
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Awokado i ogórki umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skory, przekroić, usunąć pestkę i pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry, pokroić drobno i zmiksować razem z awokado oraz szczyptą soli na jednolitą masę. Tortille podgrzać na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po czym ściągnąć z ognia, pokroić na ćwiartki i położyć na tacy. Na tortille przełożyć zmiksowana masą, a potem wyłożyć kawior.
Komentarze (0)