Tortilla z krewetkami i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3276
Składniki:
- 20 g mrożonych krewetek
- 2 placki tortilli
- 2 awokado
- 2 pomidory
- 2 limonki
- 1 cebula
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i pokroić na kawałki. Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w ćwiartki. Natkę pietruszki pokroić drobno. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą, zalać sokiem z 1 limonki oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund na średnim ogniu, po czym ściągnąć i wyłożyć na talerz. Na placki tortilli przełożyć wszystkie wymieszane składniki i udekorować pokrojoną limonką.
Komentarze (0)