Tortilla z krewetkami i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3022
Tortilla z krewetkami i awokado
fot. VirtualErn / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g mrożonych krewetek
  • 2 placki tortilli
  • 2 awokado
  • 2 pomidory
  • 2 limonki
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i pokroić na kawałki. Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w ćwiartki. Natkę pietruszki pokroić drobno. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą, zalać sokiem z 1 limonki oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund na średnim ogniu, po czym ściągnąć i wyłożyć na talerz. Na placki tortilli przełożyć wszystkie wymieszane składniki i udekorować pokrojoną limonką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów