Tortilla z awokado i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2728
Składniki:
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 4 pomidory
- 2 placki tortilli
- 2 papryki konserwowe
- 2 łyżki sera Almette
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w kostkę. Paprykę konserwowa pokroić w cienkie plastry. Awokado obrać ze skóry, przekroić, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do blendera. Groszek zielony osączyć z zalewy i dodać do krojonego awokado. Dodać do tego obrany ze skóry czosnek, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć prze 40 sekund na małym ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego zmiksowane składniki, pokrojone pomidory, paprykę konserwową oraz tego ser Almette.
Komentarze (0)