Tortilla z morszczukiem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1420
Składniki:
- 40 g mrożonych filetów z morszczuka
- 4 placki tortilli
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki oleju
- 2 pomidory
- 2 łyżki mąki
- 1 zielony ogórek
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 cebula
- 0,5 szklanki letniej wody
- natka zielonej pietruszki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę pokroić w słomkę, po czym sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Ogórka i cebulę obrać ze skóry i pokroić w kostkę razem z pomidorami. Filety z morszczuka rozmrozić, umyć, oprószyć pieprzem, solą oraz mąką i smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i nałożyć smażoną rybę. Dodać do tego pokrojone warzywa i całość zalać majonezem. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)