Tortilla z morszczukiem i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1420
Tortilla z morszczukiem i majonezem
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g mrożonych filetów z morszczuka
  • 4 placki tortilli
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki mąki
  • 1 zielony ogórek
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę pokroić w słomkę, po czym sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Ogórka i cebulę obrać ze skóry i pokroić w kostkę razem z pomidorami. Filety z morszczuka rozmrozić, umyć, oprószyć pieprzem, solą oraz mąką i smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i nałożyć smażoną rybę. Dodać do tego pokrojone warzywa i całość zalać majonezem. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów