Kalafior z majonezem i migdałami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1471
Składniki:
- 200 g migdałów
- 2 łyżki majonezu
- 1 duży kalafior
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i lekko przestudzić. Następnie dodać do nich majonez, oprószyć szczyptą mielonego pieprzu i dobrze wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz. Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 30 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki
Komentarze (0)