Chille relleno
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3166
Składniki:
- 30 g wędzonego boczku
- 25 g żółtego sera w plastrach
- 6 zielonych papryk
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 2 łyżki czarnych oliwek w zalewie
- 2 łyżki oleju
- 2 papryczki czerwone chili.
- 1 duża cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie papryki umyć, osączyć z wody i pozbawić nasion. Następnie paprykę czerwoną, żółtą oraz chili pokroić w drobną kostkę i razem wymieszać w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć do momentu jego zarumienienia się. Wtedy ściągnąć z ognia i wymieszać z pokrojoną papryką. Wymieszane składniki przełożyć do pozbawionej nasion zielonej papryki i przełożyć plastrami żółtego sera. Wszystko włożyć do odpowiedniego naczynia do zapiekania, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec do całkowitego rozpuszczenia się sera. Wtedy wyciągnąć z piekarnika. Oliwki osączyć z zalewy i dodać do całości.
Komentarze (0)