Pomidory nadziewane serem pleśniowym i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 68
Pomidory nadziewane serem pleśniowym i majonezem
fot. Vikif / elements.envato.com

Składniki:

  • 200 g majonezu
  • 200 g grubo tartego sera pleśniowego Roquefort
  • 4 pomidory
  • 4 kromki chleba żytniego
  • pęczek zielonego szczypiorku
  • pęczek zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania:

Pomidory, koperek oraz szczypiorek umyć i odsączyć z wody. Pomidory przekroić na połowy, przełożyć je na kromki chleba i nałożyć na nie majonez. Następnie całość posypać tartym serem pleśniowym i szczyptą soli. Wszystko udekorować zielonym koperkiem oraz szczypiorkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy