Tortilla z halibutem i krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2121
Tortilla z halibutem i krewetkami
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 filety z halibuta
  • 20 g krewetek mrożonych
  • 6 plastrów tortilli
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka płatków nagietka
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
  • natka kolendry
  • 1 gotowy ostry sos chilli
  • sól

Opis przygotowania:

Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni i podsmażyć na nim tortille. Następnie wyciągnąć, osączyć z oleju, zgiąć na połowy i przełożyć na talerz. Na tortillę wycisnąć odrobinę sosu chilli. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć, wyciągnąć, osączyć z tłuszczu, pokroić na kawałki i dodać do tortilli. Halibuta posolić, usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, osączyć z oleju, pokroić na kawałki i położyć obok krewetek. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i posypać nią halibuta. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i przełożyć do tortilli. Całość posypać pokrojona kolendrą i płatkami nagietka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów