Tortilla z halibutem i krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2302
Składniki:
- 2 filety z halibuta
- 20 g krewetek mrożonych
- 6 plastrów tortilli
- 6 łyżek oleju
- 1 łyżka płatków nagietka
- 1 cebula
- 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
- natka kolendry
- 1 gotowy ostry sos chilli
- sól
Opis przygotowania:
Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni i podsmażyć na nim tortille. Następnie wyciągnąć, osączyć z oleju, zgiąć na połowy i przełożyć na talerz. Na tortillę wycisnąć odrobinę sosu chilli. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć, wyciągnąć, osączyć z tłuszczu, pokroić na kawałki i dodać do tortilli. Halibuta posolić, usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, osączyć z oleju, pokroić na kawałki i położyć obok krewetek. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i posypać nią halibuta. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i przełożyć do tortilli. Całość posypać pokrojona kolendrą i płatkami nagietka.
Komentarze (0)