Sałatka z krewetkami i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 920
Sałatka z krewetkami i awokado
fot. rezkrr (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g mrożonych krewetek
  • 6 pomidorków cherry
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 liście sałaty masłowej
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania:

Pomidorki, awokado, sałatę oraz koperek umyć i odsączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Koperek drobno posiekać. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki. Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić do rondla z 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Krewetki gotować na średnim ogniu przez 3 minuty, po czym ściągnąć je z ognia, odcedzić i przełożyć na talerz. Dodać do nich pokrojone wcześniej pomidorki, koperek i majonez.. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i przełożyć na liście sałaty na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów