Sałatka z krewetkami i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1207
Składniki:
- 400 g mrożonych krewetek
- 6 pomidorków cherry
- 2 dojrzałe awokado
- 2 liście sałaty masłowej
- 2 łyżki majonezu
- pęczek zielonego koperku
- sól
Opis przygotowania:
Pomidorki, awokado, sałatę oraz koperek umyć i odsączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Koperek drobno posiekać. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki. Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić do rondla z 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Krewetki gotować na średnim ogniu przez 3 minuty, po czym ściągnąć je z ognia, odcedzić i przełożyć na talerz. Dodać do nich pokrojone wcześniej pomidorki, koperek i majonez.. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i przełożyć na liście sałaty na talerzu.
Komentarze (0)