Sałatka z krewetkami i awokado
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1405
Składniki:
- 400 g mrożonych krewetek
- 400 ml jogurtu greckiego
- 8 pomidorków cherry
- 2 dojrzałe awokado
- 2 czerwone słodkie papryki
- sól
- pieprz biały mielony
- natka zielonego selera
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i awokado umyć i odsączyć z wody. Pomidorki pokroić w ćwiartki i przełożyć do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę i dodać do pomidorów w misce. Paprykę czerwoną pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki i dodać do pokrojonych wcześniej składników. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić do rondla z 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Krewetki gotować przez 3 minuty, po czym odcedzić je z wody i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczypta soli oraz białym pieprzem, po czym dodać do tego jogurt grecki, wymieszać i przełożyć do szklanek. Na koniec udekorować natką zielonego selera.
Komentarze (0)