Sałatka z krewetkami i awokado

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 501
Sałatka z krewetkami i awokado
fot. rezkrr (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g mrożonych krewetek
  • 400 ml jogurtu greckiego
  • 8 pomidorków cherry
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 czerwone słodkie papryki
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • natka zielonego selera

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i awokado umyć i odsączyć z wody. Pomidorki pokroić w ćwiartki i przełożyć do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę i dodać do pomidorów w misce. Paprykę czerwoną pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki i dodać do pokrojonych wcześniej składników. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić do rondla z 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Krewetki gotować przez 3 minuty, po czym odcedzić je z wody i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczypta soli oraz białym pieprzem, po czym dodać do tego jogurt grecki, wymieszać i przełożyć do szklanek. Na koniec udekorować natką zielonego selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów