Tortilla z krewetkami, mango i melonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1865
Składniki:
- 40 g mrożonych krewetek
- 2 mango
- 2 placki tortilli
- 1 melon
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 szklanki letniej wody
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Mango, melona oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę do miski. Melona obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ również pokroić w kostkę i dodać do pokrojonego mango. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i wymieszać z pokrojonymi wcześniej składnikami. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, włożyć je do 1 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty. Ugotowane odcedzić i je oprószyć białym pieprzem. Placki tortilli skropić letnią wodą, przełożyć ją na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu przez 40 sekund. Po tym czasie ściągnąć ją z ognia i nałożyć na nie ugotowane krewetki oraz wymieszane składniki z miski.
Komentarze (0)