Tortilla z krewetkami, mango i melonem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1865
Tortilla z krewetkami, mango i melonem
fot. Kelly Schott / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g mrożonych krewetek
  • 2 mango
  • 2 placki tortilli
  • 1 melon
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Mango, melona oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę do miski. Melona obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ również pokroić w kostkę i dodać do pokrojonego mango. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i wymieszać z pokrojonymi wcześniej składnikami. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, włożyć je do 1 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty. Ugotowane odcedzić i je oprószyć białym pieprzem. Placki tortilli skropić letnią wodą, przełożyć ją na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu przez 40 sekund. Po tym czasie ściągnąć ją z ognia i nałożyć na nie ugotowane krewetki oraz wymieszane składniki z miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów