Sorbet owocowy z musli
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1895
Składniki:
- 200 g musli
- 200 ml mleka kokosowego
- 20 g wiórek kokosowych
- 2 banany
- 2 łyżki miodu lipowego
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka malin
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Jagody przełożyć razem z malinami do miksera, wlać do tego mleko kokosowe i dodać miód. Całość zmiksować na jednolitą masę, przełożyć do plastikowego naczynia i włożyć do zamrażalnika. Po zmrożeniu wyciągnąć z zamrażalnika, przełożyć na talerz i posypać musli. Banany obrać ze skory, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do deseru. Wszystko posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze (0)