Ziemniaki z chrzanem i ziołami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1405
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 150 g tartego chrzanu
- 2 kwiaty szałwii lekarskiej do dekoracji
- 2 łyżki rozpuszczonego masła
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki chili
- garść świeżej bazylii
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz zioła umyć i osączyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, dodać do nich tarty chrzan, rozpuszczone masło i razem zmiksować mikserem na jednolitą masę. Po zmiksowaniu wyłożyć na talerz. Następnie ogórka pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać świeżą bazylią, mieloną paprykę chili i udekorować kwiatem szałwii.
Komentarze (0)