Tortilla mięsno-owocowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 820
Składniki:
- 400 g karkówki wołowej bez kości
- 4 łyżki oleju
- 4 placki tortilli
- 2 dojrzale awokado
- 2 owoce mango
- 1 łyżeczki przyprawy do mięsa
- 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala
- sól
Opis przygotowania:
Awokado oraz mango umyć i osączyć z wody. Następnie obrać je ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na duże kawałki. Placki tortilli przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Karkówkę wołową pokroić na male kawałki, oprószyć ją przyprawą garam masala oraz przyprawą do mięs i smażyć do miękkości na średnim ogniu. Kiedy mięso zmięknie, doprawić je do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i wyłożyć na placki tortilli. Całość posypać pokrojonym awokado oraz mango, zawinąć i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)