Tortilla mięsno-owocowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 838
Tortilla mięsno-owocowa
fot. Foodista / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g karkówki wołowej bez kości
  • 4 łyżki oleju
  • 4 placki tortilli
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 owoce mango
  • 1 łyżeczki przyprawy do mięsa
  • 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala
  • sól

Opis przygotowania:

Awokado oraz mango umyć i osączyć z wody. Następnie obrać je ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na duże kawałki. Placki tortilli przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Karkówkę wołową pokroić na male kawałki, oprószyć ją przyprawą garam masala oraz przyprawą do mięs i smażyć do miękkości na średnim ogniu. Kiedy mięso zmięknie, doprawić je do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i wyłożyć na placki tortilli. Całość posypać pokrojonym awokado oraz mango, zawinąć i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów