Zupa z kurczakiem i pappardelle
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2028
Składniki:
- 30 g makaronu pappardelle
- 15 g solonych krakersów
- 2 udka z kurczaka
- 2 marchewki
- 1,5 l wody
- 1 kostka bulionowa warzywna
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Makaron pappardele zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Kurczaka oraz warzywa umyć i osaczyć z wody. Następnie mięso pokroić na kawałki, oddzielić kości i przełożyć do rondla. Dodać do tego pokrojoną w talarki marchew oraz pokruszoną na drobne kawałeczki kostkę bulionową. Całość zalać 1 l wody i gotować do miękkości mięsa na średnim ogniu. Pod koniec gotowania zupę doprawić do smaku pieprzem oraz solą, potem ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki i podawać ze słonymi krakersami.
Komentarze (0)