Zupa z kurczakiem i pappardelle

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1821
Zupa z kurczakiem i pappardelle
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu pappardelle
  • 15 g solonych krakersów
  • 2 udka z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1,5 l wody
  • 1 kostka bulionowa warzywna
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron pappardele zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Kurczaka oraz warzywa umyć i osaczyć z wody. Następnie mięso pokroić na kawałki, oddzielić kości i przełożyć do rondla. Dodać do tego pokrojoną w talarki marchew oraz pokruszoną na drobne kawałeczki kostkę bulionową. Całość zalać 1 l wody i gotować do miękkości mięsa na średnim ogniu. Pod koniec gotowania zupę doprawić do smaku pieprzem oraz solą, potem ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki i podawać ze słonymi krakersami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów