Topinambur z mlekiem i miksem buraczkowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1166
Składniki:
- 500 g topinamburu
- 200 g mleka w proszku
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 4 czerwone buraczki
- garstka świeżej pachnotki zwyczajnej
Opis przygotowania:
Topinambur, pachnotkę oraz buraczki czerwone umyć i osączyć z wody. Buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu buraczki odcedzić, dobrze je przestudzić, potem obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach na talerz. Następnie topinambur obrać ze skóry, zanurzyć w jogurcie naturalnym, oprószyć mlekiem w proszku i dodać do startych buraczków na talerzu. Wszystko udekorować świeżą pachnotką zwyczajną.
Komentarze (0)